24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Suspecţii de falsificare de monedă, prinşi

Gorj: Suspecţii de falsificare de monedă, prinşi

Cei doi bărbaţi care, ieri după-amaiză, au plasat pe piaţă două bancnote false de 100 de lei, au fost prinşi de poliţiştii gorjeni. Bărbaţi originari din judeţul  Mureş au fost depistaţi în trafic de poliţiştii din Târgu Jiu având asupra lor 30 de bancnote posibil falsificate, în cupiură de 100 de lei. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj continuă cercetările cu cei doi suspecţi în stare de reţinere, aceştia fiind suspectaţi că au plasat mai multe astfel de bancnote pe raza judeţului Gorj.    
Ieri, Poliţia Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată despre faptul că doi bărbaţi au plasat în Piaţa 9 Mai din municipiu, două bancnote în cupiură de 100 lei, posibil falsificate, un caz similar fiind semnalat şi pe raza municipiului Motru. În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că suspecţii se deplasează cu un autoturism înmatriculat în judeţul Mureş.
Poliţiştii Biroului Rutier Municipal Târgu Jiu care acţionau pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din municipiu, au identificat şi oprit autoturismul cu care se deplasau suspecţii.
În autovehicul au fost identificaţi R.L., de 37 de ani, şi R.R., de 20 de ani, ambii din comuna Păsăreni, judeţul Mureş. În urma controlului, poliţiştii au găsit în autovehicul 30 de bancnote de 100 lei, posibil contrafăcute.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, care au dispus reţinerea celor doi suspecţi pe bază de ordonanţă pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de monedă. Suspecţii urmează să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS